overnight oats met bessen. het recept

Overnight Oats Recept Met Bessen, Kaneel En Havermout.🄣

havermout met bessen voor een gezonde overnight oat

Op zoek naar een recept voor overnight oats met bessen? In dit blog mijn gezonde en heerlijke recept voor een overnight oat.

Havermout is erg gezond voor jou. Het bevat veel vezels, vitaminen en mineralen en geeft een verzadigd gevoel. Je kunt zoveel kanten op met havermout dat je genoeg kunt variƫren.

In deze havermout pap gebruik ik bessen en kaneel. Allebei super ingrediƫnten om jouw bloeddruk te verlagen en ook nog eens koolhydraatarm.

Deze gezonde overnight oats is erg snel klaar. De enige voorbereiding heb je in de avond voordat je het ontbijt wilt eten. De volgende dag kun je (bijna) meteen ontbijten. Smakelijk eten alvast.

Tip: Je kunt de overnight oat wat romiger maken, door ’s morgens een lepel yoghurt toe te voegen.

Wil je meer koolhydraatarme gerechten maken? Bekijk dan hier het koolhydraatarm 30 dagen menu. Vol met gezonde, koolhydraatarme recepten die ook makkelijk te maken zijn.

Ben je juist op zoek naar meer recepten die jouw bloeddruk verlagen? Dan raad ik jou de Bloeddruk omlaag methode aan.

Ingrediƫnten voor 1 schaaltje overnight oats met bessen voor 1 persoon:

  • 30 gram havermout.
  • 50 gram bessen (diepvries of vers).
  • 150 ml melk*.
  • Theelepel kaneel.

*Kies zelf een melk soort uit die bij jou past. Ik ga voor halfvolle producten. Maar je kunt ook plantaardig zuivel gebruiken.

Ingrediƫnten overnight oats met bessen, kaneel, melk en havermout.

Deze materialen heb je nodig:

  • Een lepel.
  • Een theelepel.
  • Twee schaaltjes.
  • Een weegschaal.
  • Folie. Huishoud of aluminium.

Voedingswaarden 1 schaaltje overnight oats met havermout, bessen en kaneel:

  • Energie: 211,7 kcal
  • Koolhydraten: 31,9 gĀ 
  • Eiwit: 9,4 g
  • Vetten: 4,4 g
  • Verzadigd vet: 1,8 g
  • Zout: 0,2 g
  • Vezels: 3,9 g

Hoe maak je de overnight oats met bessen?

Voorbereiding in de avond:

  1. Doe de melk samen met de havermout in een schaaltje.
  2. Wanneer je bessen uit de diepvries gebruikt, doe je deze in een ander schaaltje.
  3. Dek beide schaaltjes af met folie en zet het in de koelkast.

In de ochtend zelf:

  1. Haal de schaaltjes uit de koelkast.
  2. Wanneer je verse bessen gebruikt, was je deze.
  3. Wil je hem koud eten? Dan voeg je de bessen en kaneel toe aan de havermout met melk en roer je dit door.
  4. Wil je hem warm eten? Dan verwarm je de havermout met melk even in de magnetron. Hierna voeg je de bessen en kaneel toe.
  5. Smakelijk eten.

Wil je nog meer gezonde en lekkere recepten maken? Klik dan hieronder verder.

Wat vond je van de overnight oats? Ik ben erg benieuwd. Heb je nog een suggestie of vraag? Laat hieronder een reactie achter.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Index