
Zelf heerlijke granola maken? Zoek niet verder en bekijk hier mijn makkelijke en gezonde recept voor homemade granola.
Granola voeg je toe bij jouw yoghurt of kwark. Samen met vers fruit heb je dan een goed vullende ontbijt of lunch. Granola is ook heerlijk als gezond tussendoortje. Het recept is voor een hele pot vol. Hier smul jij de komende tijd regelmatig van.
Dit recept is afgeleid van een recept uit het boek: ‘Eet als een expert”. Dit boek houdt geen bepaalde voedingstrend aan, maar bekijkt de onderzoeken en wetenschappelijke onderbouwingen en baseert daar de tips en recepten op.
Tip: Varieer volop met het fruit wat je toevoegt. Denk bijvoorbeeld aan: Zwarte bessen, banaan, druiven, aardbeien of appel.
Ingrediënten voor de zelfgemaakte granola. Een pot vol. (10 porties)
- 120 gram havervlokken
- 80 gram boekweit vlokken
- 25 gram pecannoten
- 25 gram walnoten
- 20 gram zonnebloempitten
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 theelepels kaneel

Deze materialen heb je nodig:
- Weegschaal
- Bakpapier
- Oven
- Schaal
- 1 Eetlepel
- 1 Theelepel
- Spatel
- Luchtdichte bus of blik
Voedingswaarden 1 portie zelfgemaakte granola:
- Energie: 141,2 kcal
- Koolhydraten: 12,7 g
- Eiwit: 4,0 g
- Vetten: 7,9 g
- Verzadigd vet: 1,0 g
- Zout: 0,0 g
Vezels: 2,0 g
Hoe maak je de homemade granola?
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Snij eventueel de noten in kleinere stukjes.
- Meng alles, behalve de kaneel, in een kom goed door elkaar.
- Leg bakpapier op de bakplaat.
- Verspreid het mengsel over het bakpapier.
- Zet de oven op 15 a 17 minuten.
- Schep tussendoor af en toe het mengsel om.
- Laat de granola goed afkoelen.
- Voeg kaneel toe en schep goed door.
- Doe het in een luchtdichte bus of blik en bewaar hem op kamertemperatuur.
- Voeg de granola toe bij bijvoorbeeld yoghurt.
- Smakelijk eten!
Wat vond je van deze homemade granola? Ik ben erg benieuwd. Heb je nog een suggestie of vraag? Laat hieronder een reactie achter.