Heerlijke zelfgemaakte satésaus. kijk hier voor het recept.

Satésaus Maken Met Pindakaas. 🥜Recept Saté.

Heerlijke pinda's voor de satésaus.

Op zoek naar een heerlijk recept voor zelfgemaakte satésaus met pindakaas? Hier vind je mijn recept voor smeuïge satésaus. Hier gemaakt met 100% pindakaas.

Deze satésaus is zo gemaakt en dan is het smullen van dit heerlijke recept.

Ga snel aan de slag. De keuken ruikt heerlijk.  De satésaus is geliefd bij mij thuis.

Wil je vaker lekker en gezond eten? Ik haal regelmatig recept ideeën uit de Afslank recepten bijbel. Een echte aanrader voor jou.

Tip: Deze satésaus is te gebruiken bij vele gerechten. Bijvoorbeeld bij de bami, de nasi, maar ook bij aardappelen.

Ingrediënten voor satésaus 6 porties:

  • 5 eetlepels (100%) pindakaas.
  • 150 ml water.
  • 1 eetlepel bruine basterd suiker.
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels ketjap manis.
  • Sap van een 1/2 citroen
Ingrediënten van het recept zelf satésaus maken van pindakaas.

Deze materialen heb je nodig:

  • Knoflookpers
  • Schilmesje
  • Maatbeker
  • Eetlepel
  • Garde
  • Steelpannetje

Voedingswaarden satésaus per portie:

  • Energie: 142,5 kcal
  • Koolhydraten: 7,4 g 
  • Eiwit: 5,4 g
  • Vetten: 9,8 g
  • Verzadigd vet: 1,5 g
  • Zout: 0,6 g
  • Vezels: 1,5 g

Hoe maak je de satésaus?

  1. Pel de knoflook en pers hem fijn via de knoflookpers of snij hem fijn.
  2. Pers de halve citroen uit in de steelpan.
  3. Voeg de pindakaas, het water, de suiker, de knoflook en de ketjap manis toe.
  4. Meng alles met een garde.
  5. Warm het geheel rustig op en roer regelmatig.
  6. Verwarm de satésaus totdat het de gewenste dikte heeft.
  7. Vind je hem te dik geworden? Voeg dan een beetje water toe.
  8. Voeg de satésaus toe bij jouw recept.
  9. Smakelijk eten!

Wil je nog meer gezonde en lekkere recepten maken? Klik dan hieronder verder.

Wat vond je van dit satésaus recept? Heb je nog een suggestie of vraag? Laat hieronder een reactie achter. Ik ben erg benieuwd.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Index