
Op zoek naar een heerlijk recept van paella met kip en vele groenten? Kijk dan niet verder en maak dit koolhydraatbeperkte recept uit het receptenboek Slank door de Overgang.
Deze paella zit bomvol groenten zoals erwten, paprika, ui en knoflook. Hierdoor krijg je lekker veel vitamines, mineralen en vezels binnen. Je zult geen honger hebben na jouw maaltijd.
Maak deze gezonde en makkelijke paella met kip. Ik weet zeker dat je ervan gaat smullen. Het recept is afgeleid van een recept uit Slank door de overgang. Wil je meer weten over dit afslank- en receptenboek, speciaal voor jou als vrouw in de overgang, kijk dan snel hieronder verder.
Tip: Gebruik diepvries erwten. Meteen na de oogst ingevroren. Daarom bevatten ze veel vitaminen en je kunt de hoeveelheid pakken die je nodig hebt. De rest leg je terug in de vriezer.
Ingrediënten voor de paella met kip voor 4 personen:
- 400 gram kip
- 400 gram erwten (uit diepvries)
- 300 gram zilvervliesrijst
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 1 paprika
- Scheutje citroensap
- Scheutje olijfolie
- Snufje peper
- Snufje zeezout
- Half kippenbouillonblokje
- 300 ml en 100 ml water

Deze materialen heb je nodig:
- Snijplanken
- Snijmessen
- Weegschaal
- Knoflookpers (eventueel)
- Koekenpan
- Kookpan
- Spatel
- Schaal
Voedingswaarden 1 portie paella met kip:
- Energie: 642,0 kcal
- Koolhydraten: 67,3 g
- Eiwit: 51,6 g
- Vetten: 13,2 g
- Verzadigd vet: 4,3 g
- Zout: 1,2 g
Vezels: 23,7 g
Hoe maak je de paella met kip en groenten?
- Snij de kip in stukjes.
- Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan.
- Roer de kip af en toe door en bak de kip totdat hij bruinig is. Haal hem dan uit de pan en doe het even in een schaaltje.
- Breng ondertussen een laag water in de kookpan aan de kook.
- Voeg de rijst toe en zet het vuur zachter. kook de rijst 10 minuten.
- Giet hem dan af en plaatst de deksel terug op de pan en laat hem wat droogdampen.
- Pel ondertussen de uien en knoflook en was de paprika.
- Snij (op een andere snijplank) de uien, de paprika en eventueel de knoflook (of pers deze).
- Verhit een beetje olijfolie in de koekenpan waar de kip in gebakken is.
- Bak de ui totdat hij glazig is.
- Voeg de knoflook en paprika toe en bak dit 3 minuten.
- Doe er 100 ml water en het bouillonblokje bij en de rijst en roer dit door.
- Voeg de erwten toe. Roer goed door en verhit dit 10 minuten.
- Voeg het citroensap, peper en het zout toe en roer dit door.
- Verdeel het over 4 mooie borden.
- Smakelijk eten.
Wil je nog meer gezonde koolhydraat beperkte recepten maken en ook nog eens afvallen in de overgang? Klik dan hieronder verder.
Wat vond je van deze paella met kip en groenten? Ik ben erg benieuwd. Heb je nog een suggestie of vraag? Laat hieronder een reactie achter.

