
Op zoek naar een recept voor een koolhydraatarme bloemkoolstamp met gezonde walnoten? Zoek niet verder, maar maak onderstaand heerlijke en makkelijke recept.
Deze stamp zit bomvol groenten en vezels. Dit is erg gezond en ook nog eens goed vullend. De bloemkool bevat vele vitaminen, mineralen en antioxidanten. Deze beschermen jou tegen ziekten en ontstekingen. De walnoten bevatten omega 3 vetzuren. Hierdoor is de kans op hart- en vaatziekten een stuk kleiner.
Dus maak snel deze makkelijke stamppot. Ik weet zeker dat dit een van jouw lievelingsrecepten wordt. Het recept is afgeleid van een recept uit het koolhydraatarm 30 dagen menu.
In mijn review over het koolhydraatarm 30 dagen menu van Timo Breemen lees je alles over dit e-book die jou helpt om koolhydraatarm te eten en ook nog eens af te vallen.
Tip: Je kunt volop variëren met de kruiden die je toe voegt. Maak er jouw eigen recept van.
Ingrediënten voor de bloemkoolstamp met walnoten voor 4 personen:
- 1 bloemkool.
- 350 gr gehakt (bijvoorbeeld runder).
- 2 uien.
- 120 gram geraspte kaas.
- Eetlepel bieslook.
- 20 walnoten.
- Scheutje olijfolie.
- Water.
- Snufje peper.
- Kruiden naar keuze.

Deze materialen heb je nodig:
- Eetlepel.
- Weegschaal.
- Koekenpan.
- Kookpan.
- Mes.
- Snijplank.
- Spatel.
- Stamper.
Voedingswaarden 1 portie bloemkoolstamp:
- Energie: 711,1 kcal
- Koolhydraten: 6,3 g
- Eiwit: 41,6 g
- Vetten: 56,2 g
- Verzadigd vet: 14,5 g
- Zout: 0,9 g
Vezels: 6,0 g
Hoe maak je de bloemkoolstamp met walnoten?
- Was de bloemkool en snij hem in roosjes.
- Doe de bloemkool met wat water in e pan en breng het aan de kook.
- Pel de uien af en snij ze in kleine stukjes.
- Verhit wat olijfolie in de koekenpan.
- Bak de uien even aan tot ze glazig zijn.
- Voeg het gehakt toe en bak het totdat het wat bruinig is. Roer tussendoor om met de spatel.
- Rasp de kaas wanneer je een stuk kaas hebt in plaats van geraspte kaas.
- Snij de walnoten in kleinere stukjes.
- Stamp de bloemkool en voeg hier aan toe de bieslook, de kaas en het gehaktmengsel. Breng het op smaak met wat peper en jouw eigen kruiden.
- Doe de stamp in een mooi bord.
- Strooi de stukjes walnoot eroverheen.
- En dan is het genieten. Smakelijk eten.
Wil je nog meer gezonde koolhydraatarme recepten maken? Klik dan hieronder verder.
Wat vond je van deze bloemkoolstamp met walnoten? Ik ben erg benieuwd. Heb je nog een suggestie of vraag? Laat hieronder een reactie achter.